Domácí bejkrolsky - Smart Press

Domácí bejkrolsky

Bejkrolsky doma chroupeme dost často. Dokola jsem přemýšlela nad tím, že udělat si je doma nemůže být nic složitého, až jsem se rozhodla to konečně vyzkoušet. Jsou na­prosto božské a ze stolu zmizely okamžitě!

  • dlouhá úzká bageta
  • česnek
  • rozmarýn
  • bazalka
  • parmezán
  • olivový olej
  • celofán
  • lepicí páska
  • proužky ze stránek MojeLaskominy.cz

Bagetu ostrým nožem nakrájejte na velmi tenká kolečka. V jedné misce rozmíchejte 4 lžíce olivo­vého oleje s jemně sekaným rozmarý­nem a dvěma prolisovanými stroužky česneku, ve druhé 4 lžíce oleje, lžíci sekané bazalky a lžíci jemně strou­haného parmezánu. Kolečka rozdělte na dvě hromádky, půlku jich natřete z obou stran směsí z jedné mističky a na půlku použijte směs z té druhé. Sušte v troubě při 100 °C dokřupava, asi 10–15 minut.

Na obdélník celofánu naskládejte kolečka baget za sebou, celofán slepte průhlednou lepicí páskou a po celé délce zabalených bejkrolsek natáhněte proužky s nápisem ze strá­nek www.MojeLaskominy.cz.

Pokud potřebujete proužky delší, slepte lepidlem v tyčince dva k sobě. Z přečnívajících papírových proužků vytvořte ouško.

Koupit Láskominy Šablony ke stažení Facebook