Bramborové sušenky - Smart Press

Bramborové sušenky

Až se budete při vybírání brambor radovat z vlastní sklizně, nezapomeňte si dát pár kousků stranou a upečte z nich tyhle křupavé a zároveň vláčné sušenky.

Dobrá… jasně, každý nemusí mít vlastní řádky brambor. Vyberte si ty nejlepší na trhu u svého oblíbeného farmáře a příště mu doneste sušenky z jeho sklizně ochut­nat. Říjen je přece k radování se z brambor jako stvořený…

dávka na 40 sušenek o průměru 6 cm

  • 800 g uvařených brambor
  • 6 lžic másla
  • 8 lžic polohrubé mou­ky
  • hrubá sůl (ideálně uzená)
  • dvě hrsti čerstvé majoránky

Brambory nastrouhejte najemno, přidejte mouku a máslo a dosolte. Vsypte nasekanou majoránku a vypracujte těsto.

Vyválejte na sílu 5 mm a formičkou vykrájejte kolečka. Pečte v troubě na 180 °C dozlatova, trvá to asi 10 minut.

  • skleničky odpovídající průměru sušenek
  • pruh pečicího papíru
  • provázek
  • jmenovky ze stránek MojeLaskominy.cz

Upečené vychladlé sušenky na­skládejte do skleniček a pro­ložte pruhem pečicího papíru – díky tomu se budou sušenky obda­rovanému ze sklenice lépe vytahovat.

Uzavřete víčkem a k hrdlu přivažte vytištěnou jmenovku ve tvaru lopat­ky. Tu vystřihněte, ve středu přelož­te, do místa přehybu vložte provázek a zbývající části papíru slepte. Na její plochu pak můžete dopsat jméno nebo monogram.

Koupit Láskominy Šablony ke stažení Facebook